Blog

Formulari de cerca

La Reixeta de la Cadira de la Reina.

Exposició: Les dones també seuen. Mobles i espais femenins dels segles XVI i XVII.
De l'11 'octubre  de 2017 al 18 de febrer de 2018

Les dones són les protagonistes d'aquesta exposició, que té com a primera font d'informació el mobiliari, així com altres objectes d'ús quotidià que ens permeten configurar l'imaginari femení i remarcar el paper de la dona en l'època moderna. A més dels objectes propis del monestir de Pedralbes, s'han seleccionat diferents obres artístiques que complementen el discurs expositiu, procedents de col.leccions privades i dels museus.
Es reflexiona sobre el que la societat esperava de la dona, i també sobre les seves ocupacions i obligacions, tant dins de la clausura com fora. Igualment, es presenten espais femenins de l'àmbit domètic, des de l'estrado fins al dormitori, així com aspectes relacionats amb el dot. El discurs té com a eix principal la cadira, moble que segons la forma i l'alçada ajudava a indicar el lloc que cadascú ocupava en la societat.

La Cadira de la Reina és un dels objectes més detacats de l'exposició "Les dones també seuen. Mobles i espais femenins dels segles XVI I XVII". Es tracta de l'única cadira de dona del Segle XVI procedent de l'Índia aribada a casa nostra. No sabem com va acabar al monestir, però ès el moble més sumptuós i luxós que s'hi conserva. Està feta amb fusta de cedre del golf de Bengala amb policromia de laca índia en negre i daurat i el seient de reixeta.

(Text extret del llibret: Agenda d'activitats del Monestir de Pedralbes.)

Cadira de la Reina, finals del S.XVI, S.XVII

(MMP-Joan Tomàs, fotografia extreta del llibret
agenda d'activitats del Monestir de Pedralbes)

 

En aquest taller ensenyarem la tècnica artesanal de la reixeta, utilitzada a l'Europa del Segle XVII en mobles de luxe, que consisteix en un entramat de rotang que s'entreteixeix a mà fins formar una base per a un seient o respatller. Serà una introducció al món de la reixeta, aprenent i entenent el funcionament del teixit en un telar de fusta.

Aquest Taller s'impartirà al Monestir de Pedralbes de Barcelona
Professora: Mariona Velasco
Data: Diumenge 21 de gener
Horari: de 10:30 a 13h
Preu : 9,20 euros
Informació i reserves: 93 256 34 27
reservesmonestirpedralbes@bcn.cat